... VARENIE?
„Muž, ktorý varí, je sexi!“
Aj vy ste mužom, ktorý doplatil na dobu, v ktorej žije? Kariéra už nie je výsadou mužov, ženy sa im chcú vyrovnať, dokonca ich predbehnúť. Čo robiť v prípade, ak sa obľúbeným hitom vašej manželky stala pieseň Jany Kirschner „Nechcem byť žienka domáca“?
Múdrosti našich starých mám hovoria: „Nie je nič horšie ako hladný chlap“. Majú pravdu... Čo robiť, ak chladnička vyhlásila stav núdze a váš žalúdok už ani nevie, čo vlastne je to teplé jedlo? Už vás unavuje čakať na vašu manželku, kým sa jej uráči vykúzliť niečo na sporáku? Buďte mužom činu! Po prvé, konečne sa najete, po druhé, môžete si pripraviť presne to, na čo máte chuť a po tretie, dokonale tým šokujete svoju manželku! Prinášame vám niekoľko jednoduchých tipov, ako sa z nervózneho hladného muža stanete spokojným sýtym mužom! Poďme na to!
Krok 1.:
Najdôležitejšie je zistiť, kde sa nachádzajú suroviny ako múka, olej, koreniny. V spálni ani v kúpelni hľadať nemusíte. Bude to buď kuchynská linka alebo komora, v prípade, že komoru máte. Ak komoru nemáte, ste šťastný muž. Všetko nájdete v kuchynskej linke.
Krok 2.:
Myslite na príslovie: „Pomaly ďalej zájdeš“. Ani Arnoldovi Schwarzenegerovi nenarástli svaly za jednu noc. Ani vy sa cez noc nezmeníte na Jamieho Oliviera. Preto si nestavajte latku príliš vysoko. Sviečková vám síce veľmi chutí, chutí aj nám, veď komu by taká sviečková nechutila? Ale vy si na začiatok radšej pripravte vynikajúce Francúzske zemiaky!
Krok 3.:
Ideme na nákup:
- 1 kg veľkosťou približne rovnakých zemiakov
- 3 klobásky
- 100 g tvrdého syra
- 6 vajec (2 surové, 4 natvrdo uvarené)
- 1 smotana na šľahanie
- 1 kyslá smotana
- čierne korenie a soľ
Krok 4.:
Zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí ich ošúpeme a nakrájame na kolieska. To isté urobíme aj s natvrdo uvarenými vajíčkami a klobáskou. Syr nastrúhame. Po celom tom krájaní si aspoň 10 minút odpočinieme. Do olejom vymastenej misy uložíme (postup je dobré si zapamätať, bude sa opakovať): vrstvu zemiakov, uvarených vajec, klobásky, syra, okoreníme a osolíme. Opakujeme dovtedy, kým máme ingrediencie a tiež priestor v mise. Na záver náš výtvor zalejeme rozšľahanými vajciami, ktoré sme zmiešali s kyslou smotanou. Pri teplote 180-200° pečieme 30 minút.
Krok 5.:
Vychutnávame si pocit dobre vykonanej práce. A ako bonus si okrem pocitu vychutnávame aj chutné jedlo. Dobrú chuť!!!
napísala: Bc. Soňa Borovská
foto: internet